18 de nov. 2009

Presentació d'"Ànimes de cotó en pèl" (II)

Ja que com ha dit el cap una mica abans, el divendres em toca exercir de mestre de cerimònies i ja que l’amic Ricard m’ha animat a convidar a qui vulga, he decidit aprofitar aquesta entrada per parlar-ne una mica i per animar-vos a acudir-hi.

Tres motius per assistir-hi:

a) Compartir la presentació en societat de l’Editorial Andana. Un projecte personal i algemesinenc que aposta per la publicació en valencià de llibres de LIJ d’autors locals (digues riberencs, digues del País) que tenen com a denominador comú la seua temàtica transversal, l’educació en valors.

b) Escoltar a Enric, que com ell mateix ha reconegut, no li agrada prodigar-se massa en saraus d’aquestos.

c) Participar en la sessió d’animació lectora que anirà a càrrec d’Eva Andújar.

Tres motius per llegir el llibre:

a) Confirmar que és un bon exponent del corpus luquià, amb tot el que això implica: estil marca de la casa, llenguatge viu i molt expressiu, humor...

b) Gaudir amb l’exquisida descripció dels personatges. L’autor tracta els seus personatges com qui juga amb una bombolla de sabó, amb molt de tacte. Finalment aconsegueix que tots resulten propers al lector, que te’ls estimes.

c) Constatar que es tracta d’una bona mostra de minimalisme literari. Les pinzellades grosses s’alternen amb l’acurada definició dels detalls més ínfims per tal d’aconseguir un conjunt harmoniós malgrat la seua aparent simplicitat. Una bon exemple de com enllestir un text de qualitat amb uns personatges propers (una família, una colla de xiquets, mestres, un ancià...), un espai quotidià (l’escola, el carrer) i una trama que resulta alhora original i versemblant.

Aclariment: De tot açò com ja he parlat, no pense dir ni pruna el proper divendres, que a casa i amb la família no cal avorrir-los.

VK

3 comentaris:

Lletra ha dit...

Ié, monstre de la paraula! Doncs si no parles d'això, tem que parles de temes més trascendents amb la qual cosa entre tu i jo acabarem cremant les neurones de la concurrència.

VK ha dit...

Et promet per les set boles del drac que no pense exercir de piròman neuronal. Així que ni trascedència ni levitació, un parlament d'anar per casa i a peu pla.

Ricard ha dit...

Així va ser, a peu pla però amb molt de trellat i ple d'enginy... a l'estil VK.