29 de nov. 2009

Comentaris que fan pensar

Com apunta l'amic Gínjol, la setmana passada va estar tan plena d'actes que no hi hagué manera d'acudir a tots. És veritat. Tan sols hem pogut assistir-ne a un per dia. Aquests desavantatges, però, m'han donat l'oportunitat d'escoltar moltes veus, moltes opinions relaciones amb alguns temes d'actualitat. D'entre totes, vaig anar apuntant-ne algunes ( per allò que més val llapissera curta que memòria llarga), tres exactament, expressades per persones considerades amb seny que, si més no, m'han picat a buscar informació i, posteriorment, a ser meditades.
  1. Hi ha tota una moguda organitzada a favor o en contra de la sentència definitiva sobre l'Estatut de Catalunya. Doncs bé. D'entre les notícies curioses que he llegit al voltant del tema, seleccione la següent, apareguda a ABC i que em sembla (amb tots els respecte pel la llibertat de premsa) d'una mala bava impressionant. 
  2. Si entre la jerarquia de l'Església hi haguera dones, les manifestacions de la Conferència Episcopal serien ben distintes.  Doncs bé. He vist i escoltat les declaracions del bisbe Juan Antonio Martínez Camino i del president del Parlament, José Bono, i m'he quedat a quadres. Des del respecte a la llibertat d'opinió, quanta barbaritat junta! 
  3. Acabarem per no anar a votar cap partit polític. Aquest comentari l'hauria considerat poc interessant, repetitiu i poc original... si no haguera estat pronunciat per una personalitat de la política actual valenciana.  
          Per tant, amic Gínjol, no sé si serà millor que no convoquen actes de cap mena. A casa, llegint o fent borles, ara mateix estaria bastant més tranquil. T'assegure que, des de dissabte, tinc una mala beta que no me l'acabe. I això que no he seleccionat ni reproduït cap comentari sobre el cas Gürtel, sobre l'Alakrana que encara cueja, sobre les manifestacions de Ripoll des d'Alacant, sobre les últimes operacions psicodèliques d'Alarte, sobre la nul·la repercussió mediàtica del retall del 35% d'ajut al llibre i a les biblioteques, sobre el control i programació de la televisió pública, sobre les estranyes operacions entre les caixes d'estalvi, sobre els últims informes sobre la lectura i la comprensió lectora a Espanya, sobre...tantes coses que he pogut escoltar durant els actes als quals he assistit al llarg de la setmana. Estic pensant, seriosament, passar una temporada "fuera del mundanal ruido".

1 comentari:

VK ha dit...

Com deia Bertolt Brecht, ens toca viure un temps dolent per a la lírica